CIVIL SZERVEZETEK

A Lajtos Népdalkör
Vezetője: Szentesi Mária

A népdalkör 1996-ban alakult 21 fővel. Az együttes célja a hagyományok ápolása, az idősek által ismert, feledésbe merült dalok feltárása, annak megőrzése. Számos külföldi és belföldi fellépést tud a háta mögött. A legemlékezetesebb hazai szereplésük a Budapesti Erkel Ferenc Színházban volt. Először Taktaszadán bronz, majd Ormosbányán ezüst és a 2003-as évben arany minősítést kapott a népdalkör, azóta négyszeres aranyfokozatú minősítésű az egyesület.


Sajósenye Team - Erős Emberek Csapata
Csapatkapitány: Kendrovszki Sándor, Várady Attila

Magyarország legerősebb faluja, majd Kárpát Medence Magyarlakta Településeinek. Virtusvetélkedőjén elért Örökös tag címet viselő csapat.A team 1999 óta az 500 fő alatti települések kategóriájában indul. A versenyzők csapatban és egyénileg is megállják a helyüket, ugyanis serlegeket, érmeket, plaketteket hoznak haza minden évben. 2007.-ben harmadszor is az első helyen végezett a 15 fős csapat, amivel kivívták maguknak az örökös tagságot.


Sajósenyei Sport Egyesület
Megyei II.o. Középső csoport
Cím: 3712 Sajósenye, Táncsics u.21.
Telefon: 46/397-150
Elnök: Lipták András
Szakosztályvezető: Pataki András
Felnőtt csapat edzője: Takács István
Ifjúsági csapat edzője: Kubiczki Imre

A községben 40 éve működik labdarúgó csapat ifjúsági és felnőtt szakosztállyal. B-A-Z. megyében a legkisebb település vagyunk, ahol megyei osztályú futball csapatot működtetnek. A bajnoki évek alkalmával 40 igazolt (felnőtt és utánpótlás) játékosunk van benevezve a bajnokságba. A vezetőség nagyon fontosnak tarja a sport megszerettetését a fiatalsággal, hitvallásunk az egészséges életmód, és a káros szenvedélyek kiküszöbölése.Kérjük a sportszerető látogatókat, támogassa Egyesületünket az adója 1%-ával! (adószámunk az Alapítványok menüpontban található)


Sajósenyei Polgárőr Egyesület

Parancsnok: Ördög Ottó

A polgárőrség 1993-ban alakult 35 fővel, azóta is aktívan működik. Fő feladatuk a település védelme és a községi rendezvények biztosítása. Közös szolgálatot látnak el a Rendőr Kapitánysággal és a KMB-vel.